Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

Читайте також: Майже дві тисячі боєприпасів чоловік зберігав вдома і у авто

Зазначається, що бориспільська міська прокуратура в суді довела вину колишнього бійця "Азову". Суд призначив для нього покарання у виді 10 років позбавлення волі.

Інцидент трапився у жовтні 2016 року. Тоді 37-річний учасник АТО у стані алкогольного сп'яніння телефоном посварився зі своєю знайомою, після чого вирішив її вбити. Чоловік взяв бойову гранату, яку привіз додому по закінченню служби на Донбасі, і вирушив до магазину, де працювала жінка.

Зайшовши до магазину, незважаючи на те, що в приміщенні перебували покупці, зловмисник дістав з кишені своєї куртки бойову гранату РГН, витягнув чеку і кинув гранату через прилавок в бік жінки та покинув приміщення,
– повідомляють у прокуратурі.

Від смерті жінку врятувало те, що вибух гранати відбувся під металевим листом стелажу, що був розміщений поряд з прилавком магазину, який прийняв на себе вибухову хвилю та уражуючи дії гранати. Відвідувачів у крамниці не постраждали, бо знаходились осторонь центру вибуху.

Зловмисника затримали правоохоронці одразу після вчинення злочину. Його звинуватили у "незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами" та "у закінченному замаху на умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб".