Нагадаємо, 8 вересня близько 18:00 у Києві в районі Бесарабської площі між вулицями Басейною та Великою Васильківською поблизу "Арена Сіті" в одному з автомобілів Toyota Camry стався вибух. Тимур Махаурі, який був за кермом, загинув.

Читайте також: ЗМІ дізналися імена і деталі про жінку і дитину, які постраждали через вибух авто в центрі Києва

На думку Миколи Маломужа, одна з версій – це боротьба криміналітету за сфери впливу. Про це він розповів "Громадському радіо".

Сьогодні наша держава наводнилася різними авторитетами з Чечні, Грузії, Кавказу, Росії. Вони намагаються розподілити ринки, "кришування" бізнесу, окремі напрямки, пов’язані з рекетом, з рейдерством, відповідно, формування злочинних угруповань. Це їх бізнес, який сьогодні в тіні,
– зазначив Микола Маломуж.

До слова, у січні 2017 року його вже затримували у Києві. Тоді в нього виявили два пістолети Glock і Стєчкіна (АПС) з бойовими патронами. А також посвідчення, видане добровольчим міжнародним миротворчим батальйоном "Чеченський батальйон імені шейха Мансура", де було вказано, що батальйон базується в зоні АТО в Секторі "М". Після цього він отримав вирок українського суду – п’ять років з відтермінуванням на три роки. Варто зазначити, що він пішов на угоду зі слідством.

Читайте також: З'явилося відео смертельного вибуху авто на Бесарабці у Києві (18+)

Окрім того, ще однією версією може бути "російський слід" через те, що він воював у Чечні, а також і на Донбасі.

"Був потрібний щільний оперативний контроль з боку правоохоронних органів, спецслужб України і по ньому, і по його зв’язкам: і в плані замаху на нього, і в плані дій з його боку. Тим більше, він притягався до відповідальності по тяжкій статті", – підсумував Микола Маломуж.