Кононенко приїхав до Борисполя ввечері у четвер, 17 вересня, про це написав екснардеп Сергій Лещенко у своєму телеграм-каналі.

Важливо: Затриманий Гладковський оголосив голодування

Він зазначає, що Кононенка зупинили "для з'ясування нинішнього статусу", оскільки його ім'я згадується в контексті багатьох кримінальних проваджень.

О 21:00 Кононенку все ще не давали дозволу на перетин державного кордону,
– зазначає Лещенко

Ігор Кононенко

Сам Кононенко повідомив, що його затримали за запитом Національного антикорупційного бюро, пише "Українська правда". За даними видання, згодом він вилетів до Стамбула.

Зазначимо, у серпні НАБУ відкрило кримінальне провадження за фактом декларування недостовірної інформації Ігорем Кононенком.

Ігор Кононенко – що про нього треба знати?

Ігор Кононенко – це один з найодіозніших соратників Петра Порошенка. Його вважають найбільш поінформованим щодо рішень п’ятого президента та фракції, тоді ж він став головним джерелом найсвіжішої інформації для журналістів і саме його колеги називали головним переговорником у парламенті.

В українських ЗМІ публікували низку розслідувань, в яких пана Кононенка називали одним із найвпливовіших людей в державі, який швидко набирає політичної та фінансової ваги.

Читайте також: У Гладковського вперше прокоментували його затримання

Затримання колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського

У четвер, 17 вересня, колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського затримало НАБУ, коли той намагався вилетіти з України. Гладковський – фігурант справи про масштабні розкрадання в оборонці України.

  • Гладковський намагався вилетіти з України, але працівники аеропорту "Бориспіль" його не випустили.
  • Згодом ексзаступник секретаря РНБО поїхав в один із ресторанів на Бориспільській трасі – там його й затримали оперативники НАБУ.

У НАБУ пояснили, що Гладковського підозрюють у зловживанні службовим становищем. Таким чином, йому загрожує ув’язнення на термін від 3 до 6 років. Слідчі дії тривають.