Наказ про призначення Говди в. о. прокурора Києва підписала очільниця Офісу генпрокурора Ірина Венедіктова. У грудні 2019 року Говду звільнили з цієї ж посади, повідомив 5 травня у телеграмі глава Центру протидії корупції Віталій Шабунін. У прокуратурі Києва 6 травня підтвердили інформацію про призначення Говди.

Зверніть увагу Венедіктова пояснила, чому взяла радниками прокурорів, які не пройшли атестацію

За словами Шабуніна, в період Революції Гідності Говда очолював відділ тоді ще Генпрокуратури. Саме цей департамент давав згоду на всі негласні слідчі розшукові дії, які проводили оперативники центрального апарату МВС під керівництвом Віталія Захарченка.

30 квітня Говда був призначений першим заступником прокурора Києва. Але з 4 травня, у зв’язку з тим, що прокурор Києва не призначений, Говда тимчасово виконує обов’язки прокурора столиці. Про це повідомила речниця столичної прокуратури Надія Максимець у коментарі Укрінформу.

призначення прокурора києва
Венедіктова підписала наказ про призначення Говди прокурором Києва / Телеграм Шабуніна

Що відомо про Романа Говду

  • У 2015 році МВС призначили його прокурором Одеської області. На цій посаді Говда закрив кримінальне провадження щодо будівництва на Одещині найдорожчого тоді дитсадка в Україні.
  • У тому ж 2015 році його призначили заступником генпрокурора Віктора Шокіна.
  • У 2016 році новий генпрокурор Юрій Луценко призначив Говду прокурором Києва. На цій посаді він теж відзначився, закривши справу "мажора" Станіслава Толстошеєва.
  • З прокуратури Києва Говда звільнився в грудні 2019 року.