Ярмарки проводять і сьогодні, але зараз це радше данина традиції. Реальним же продовженням давніх торгів стали київські ринки.

Бессарабський ринок перший серед ринків почав працювати цілодобово. Щойно про них заходить мова, на думку спадає славнозвісна "Бессарабка". Головний ринок країни цілодобово працює на Хрещатику.

У красивій будівлі з височезною стелею вже понад сто років торгують овочами, м'ясом, квітами, елітними сортами кави та чаю. Серед клієнтів — політики, дипломати та артисти. Не дивно, що ціни на Бессарабському ринку дуже високі, бо розраховані на VIP-клієнтів.

Читайте також: Калейдоскоп київської моди за XX століття

Хто ж шукає низьких цін, їде на ринок "Столичний". Працює він усього кілька років, але серед киян - популярний. За невисоку плату тут можна знайти не тільки класичну картоплю чи телятину, а й екзотичні продукти — як от лобстери чи пітахайю.

Розповідаючи про ринки Києва, гріх забути про Петрівку. Хоча тут продають і продукти, і побутові речі, славу місцю зробили книги. Здається, на Петрівці зібрані всі видання світу. Окрім книг, на ринку продають найрізноманітніше програмне забезпечення. Правда, більшість – неліцензійна, через що Петрівка — в рейтингах головних піратів столиці.

Напевно, немає киянина, який жодного разу не проходив між довгими рядами картин на Андріївському узвозі. Це найвідоміший арт-ринок столиці, він утворився стихійно наприкінці 1980-х років.

Спочатку тут виставлялись тільки митці. Тепер продають ще й багато дешевих туристичних сувенірів. Утім, це не заважає Андріївському узвозу гордо іменуватись київським Монмартром.