Так, "Реал" у півфіналі пройшли мюнхенську "Баварію" - 2:1 у гостях і 2:2 вдома. Зауважимо, що як у першій, так і другій грі чемпіони Іспанії 2017 року пропускали першими, однак згодом зуміли здобути прийнятний для себе результат.

Читайте також: Фінал футбольної Ліги чемпіонів у Києві: оприлюднено вартість квитків

Щодо попередніх етапів, то з групи H ("Тотенхем", "Борусія", АПОЕЛ) представники іспанського чемпіонату вийшли другими, поступившись англійцям трьома очками – 16 проти 13, а вже на стадії плей-оф зуміли переграти французький ПСЖ (3:1, 2:1) та італійський "Ювентус" з Турина (3:0, 1:3).

"Ліверпуль" своєю чергою у 1/2 фіналу лише завдяки кращій різниці м’ячів виявився кращим за італійську "Рому" - 5:2 вдома та 2:4 на виїзді.

Зі своєї ж групи E ("Севілья", "Спартак", "Марібор") англійці вийшли першими випередивши найближчого переслідувача з Іспанії аж на 4 пункти – 12 проти 9. В іграх на виліт "мерсисайдці" тріумфували над португальським "Порту" (5:0, 0:0) та ще один англійський клуб "Манчестер Сіті" (3:0, 2:1).

Зауважимо, що "Реал" гратиме у фіналі Ліги чемпіонів утретє поспіль, а загалом головний клубний трофей Європи мадридці вигравали 12 разів. "Ліверпуль" також може похвалитися вагомими успіхами у найпрестижнішому клубному турнірі світу – 5 перемог у 7 фіналах, остання з яких сталася у 2005 році над "Міланом". Крім того, у 2016 році англійці брали участь у фіналі Ліги Європи (другого за престижністю футбольного форуму), де поступилися "Севільї" із рахунком 1:3.

Нагадаємо, 21 квітня відбулася урочиста передача Києву кубків Ліги Чемпіонів.