Про це на своїй сторінці в Facebook написав політичний експерт Олександр Охріменко.

"Днями губернатор Горган звернувся до облради із закликом провести позачергову сесію, щоб дофінансувати область і перерозподілити понад 300 мільйонів гривень бюджетних коштів на місця, тобто в міські та сільські ради. Про наміри обладміністрації розподіляти кошти шляхом прямих субвенцій населеним пунктам керівництво області заявило після виявлених в результаті масштабної перевірки розкрадань бюджетних коштів", – написав експерт.

Таким чином, додав Охріменко, можна не боятися, що ці 300 мільйонів пропадуть безслідно, а робіт як не було, так і не буде.

За його словами, механізм перерозподілу обласного бюджету – це ефективне використання грошей, і головне – контроль ремонтних та будівельних робіт зі сторони місцевої влади і жителів. Адже в такому випадку саме глави міських і сільських рад будуть відповідальні за бюджетні кошти.

"Глави міських і сільських рад виявляться перед високою відповідальністю і будуть зацікавлені в тому, щоб усі роботи виконувалися швидко і якісно", – додав експерт.

Нагадаємо, Олександр Горган заявив про факти розкрадання сотень мільйонів гривень бюджетних коштів, виявлених в результаті масштабної перевірки інфраструктурних об'єктів області, на ремонт і будівництво яких виділялися бюджетні гроші. Наступ на корупційні схеми Київська облдержадміністрація розгорнула спільно з силовими органами.