Для цьогорічного "ГогольFest" наскрізною є тема Вавилону. Митці намагаються провести паралель між біблійною історією і сучасністю.

Розглядання цієї історії як архаїчної історії, при цьому гостро сучасної. Всі ці розвали Європейського Союзу як розвал Вавилонської вежі, але при цьому це ж початок. Це перестати капсулюватися у власному страху,
– розповів засновник " ГогольFest " Влад Троїцький

Тему ідолопоклонства покажуть за допомогою скульптури. Спеціально під проект "Химери при надії" сучасні скульптори створюють тематичні фігури з бетону, дерева та металу.

Для звучання академічної музики обрали досить незвичне місце – справжній бункер. У напівтемному та сирому підземеллі зіграють концерти музиканти зі Швейцарії та Ізраїлю.

Кожен концерт це буде перформенс, це не буде простий концерт, який можна почути у будь-якій концертній залі. І це завдяки бункеру,
– переконана куратор проекту "Бункер" Юлія Ваш

На фестивалі представлять роботи молодих художників, хореографічні спектаклі та тематичні інсталяції. А в рамках кінопрограми покажуть стрічки з архіву Національного центру Олександра Довженка. Стартує ГогольFest у цю п'ятницю на арт-заводі "Платформа" і триватиме 10 днів.

Читайте також: Неймовірні музиканти і вражаючі фестивальники: чим запам’яталась Respublica-2016