Організатори встановили на Софійській площі у Києві не штучну, а живу ялинку. Її привезли з Житомирщини. Головна ялинка країни цьогоріч висотою сягає 30 метрів, а вага її понад 100 тонн. Новорічне дерево буде збірним із понад 400 сосен та ялиці. Вартість усіх дерев – 125 тисяч гривень.

Вам буде цікаво: Коли засвітять головну новорічну ялинку 2020 року у Києві: дата

Онлайн-трансляція відкриття головної ялинки країни 2020: відео

Цьогоріч головну красуню прикрасили 750 іграшками та трьома кілометрами гірлянд теплих кольорів: червоний, золотий та білий. А сама ялинка оточена чотирма королівствами з казки про Лускунчика.

Ялинку зробимо дуже пишною, такою, як ставлять в Німеччині. Адже свято Нового року повинне бути справжнім, а воно без живої ялинки таким не буде. Її прикрасимо яскравими іграшками за мотивами німецьких казок,
– підкреслювали організатори напередодні.

ялинка 2020
Головна ялинка 2020 року

ялинка 2020
Головна ялинка країни 2020 / Instagram / @zagornyakroman

Де і які новорічні святкування заплановані у Києві?

До столиці України з Європи повинен приїхати Санта Клаус. На Софійській площі буде побудований спеціальний павільйон, присвячений цьому казковому персонажу.

Сама площа буде прикрашена яскравою ілюмінацією, а декор буде переважно у червоних, зелених і золотих кольорах. На ній збудують новорічне містечко з будиночками, де можна буде поласувати смачною їжею, напоями та придбати сувеніри.

На всій території встановимо великі яскраві арки і арт-об'єкти, красиву сцену. Ми запланували дуже багато казкових фотозон за мотивами німецьких казок. Можу сказати, що так красиво ми ще не прикрашали Софійську площу на Новий рік. Все буде дуже барвисто і казково,
– розповів куратор проєкту Folk Ukraine.


Макет святкуваннь Нового року-2020 на Софійській площі / фото Folk Ukraine, "Сегодня"

На Контрактовій площі також з'явиться новорічне містечко та побудують красиву величезну ковзанку, площа якої сягатиме тисячу метрів.

Читайте також: Для святкового настрою: що подивитись у новорічну ніч

Ще одна новорічна локація в Києві – Поділ. Там святкування будуть у гончарному стилі.

"Цьогоріч на Подолі свято буде присвяченим гончарній культурі Опішні та Полтавської області. Там можна буде побачити керамічні вироби, дитячі іграшки. В стилістиці Опішні буде прикрашена ялинка і фотозони навколо неї", – додав Добруцький.


План новорічних святкувань на Подолі / фото Folk Ukraine, "Сегодня"

Де ходити на новорічні концерти у столиці?

Концерти у центрі Києва та в новорічному містечку будуть проходити кожного дня з 19 грудня, після урочистого відкриття головної ялинки. Їх можна буде подивитися в будні до 22 години вечора, а у вихідні – до 23 години.

Концерти також відбуватимуться щодня на Контрактовій площі. Там планують влаштувати фестиваль діджеїв.


Відкриття головної ялинки на Софійській площі / Фото: Андрій Костюк