Як повідомила на брифінгу начальник Головного управління культури КМДА Світлана Зоріна, головну новорічну ялинку на Майдані встановить одеська компанія "Люм’єр" за участі одного з благодійних фондів.

Вона зазначила, що новорічне дерево в центрі столиці України буде штучним.

Крім того, начальник управління культури повідомила, що вартість головної ялинки країни становитиме від 2,6 млн до 3 млн грн.

"Київська міська держадміністрація в цьому році витрачає кошти тільки на сам процес засвічення ялинки і на її охорону. І практично це все. Я думаю, що це буде вкладатися в 0,5 млн грн", - заявила Світлана Зоріна.

Монтаж ялинки почнеться 15 листопада і має закінчитись 15 грудня. До 18 грудня її тестуватимуть, а 19 грудня, на День Святого Миколая, традиційно відбудеться її урочисте засвічення.

Прикрашатимуть ялинку виключно світлодіодними іграшками та такою ж підсвіткою. Планують, що вона світитиметься і вдень, і вночі, але різними варіантами світлодіодного оформлення.

Новинкою цьогорічної ялинки стане прикрашена "піксельною" маківкою з ефектом 3D верхівка штучного дерева.

До слова, столичний Андріївській узвіз уже почали перетворювати на "Київський Монмартр", але без узгодження з місцевою владою.