Масштабна ДТП у Дніпрі

У п’ятницю, 4 травня, у Дніпрі водій вантажівки не впорався з керуванням і величезна фура на швидкості буквально знесла паркінг біля супермаркету.

Дивіться також: Страшна ДТП у Києві: потяг, що перевозив танк зіткнувся з машиною

Інцидент трапився на перехресті вулиці Космічної та Кодацького спуску приблизно о 10-й годині ранку.

За попередньою інформацією від правоохоронців у вантажівки відмовили гальма.

Внаслідок зіткнення було 13 автомобілів, загинула 1 людина, ще 3 людей отримали тілесні ушкодження.

Дивіться відео з моментом скоєння ДТП у Дніпрі:

Дивіться відео з наслідками жахливої ДТП у Дніпрі:

Дивіться відео моменту жахливої ДТП у Дніпрі на Космічній:

Водій вантажівки в аварії вижив, тепер йому загрожує до 8 років позбавлення волі.

Стрілянина у міськраді Нікополя

У міській раді Нікополя, що на Дніпропетровщині, на засіданні 4 травня було гаряче.

На позачергову сесію прийшли активісти, зокрема, і представники "Правого сектора", із закликали "треба міняти владу".

Як пишуть місцеві ЗМІ, на початку засідання, коли приймався порядок денний, до трибуни підійшли представники "Правого сектора". Після цього у залі почалась штовханина.

Активісти, які піднялись на трибуну, мера Нікополя Андрія Фісака облили зеленкою, а на депутата Олександра Рибакова вилили пакет кефіру.

Нікополь міськрада стрілянина
У міськраді Нікополя сталась стрілянина

Саме після цього Рибаков витягнув пістолет і здійснив два постріли. За словами свідків події, один постріл був здійснений у стелю, другий – у сторону активістів.

Нікополь міськрада зеленка
Мера Нікополя облили зеленкою

Внаслідок інциденту, на щастя, ніхто не постраждав, але поліція відкрила кримінальне провадження за фактом групового порушення громадського порядку та хуліганських дій на сесії Нікопольської міської ради.

Дивіться відео сутичок у міськраді Нікополя:

Екс-найманця "ДНР" Рафаеля Лусваргі затримали у Києві

Вдень 4 травня представники праворадикальних організацій біля посольства Бразилії у Києві затримали Рафаеля Лусваргі, який раніше воював на боці проросійських найманців так званої "ДНР", і в Україні був навіть за це засуджений.

Його привели до будівлі СБУ і вимагали силовиків "вжити заходів".

Ситуацію із затриманням Лусваргі у СБУ журналістам спершу відмовлялись коментувати. Згодом реакція з'явилась на офіційній сторінці відомства у Facebook.

Станом на вечір 4 травня Рафаель Лусваргі перебуває в СБУ.

2 травня колишнього бойовика, який воював на боці найманців так званої "ДНР", Рафаеля Лусваргі помітили у Свято-Покровському Голосіївському монастирі УПЦ МП у Києві. Цей факт викликав чималий резонанс у соцмережах.

Хто такий Рафаель Лусваргі? Це бразильський військовий найманець, який воював на боці терористів так званої "ДНР". Він приїхав в Україну восени 2014-го. У Бразилії був співробітником поліції.

Слідство встановило, що до травня 2015 року він перебував у складі так званого 1-го мотострілецького батальйону "Вікінг" 1-ї бригади так званої "ДНР".

В інтерв'ю терористичним ЗМІ Лусваргі неодноразово хвалився, як "відпрацьовував" по блокпостах українських військових і отримав поранення під Донецьким аеропортом.

6 жовтня 2016 співробітники СБУ затримали його в аеропорту "Бориспіль". У січні 2017 року Лусваргі був засуджений до 13 років в'язниці, проте 18 серпня 2017 року Апеляційний суд Києва скасував вирок бразильцю.