Помер Мирослав Попович

Пізно ввечері 10 лютого стало відомо про смерть відомого українського філософа та науковця Мирослава Поповича.

Дивіться також: Помер Мирослав Попович: Життєвий шлях відомого філософа

Директор Інституту філософії імені Григорія Сковороди НАН України, заслужений діяч науки та техніки України Мирослав Попович пішов на 88 році життя.

Інформацію про смерть чоловіка спершу журналістам підтвердила його дружина, а пізніше його близькі та друзі стали писати про втрату у Facebook.

Його стан здоров'я погіршився наприкінці 2017-го після останньої перенесеної операції на серці.

У своїй останній публікації філософ висловлював думку про те, що "балансування між реформаторством і олігархократією приречене на безславний кінець".

Прощання із відомим українським філософом Мирославом Поповичем відбудеться у вівторок 13 лютого. Поховають видатного українця на Байковому кладовищі у Києві.

Дивіться відео про життєвий шлях Мирослава Поповича:

Авіакатастрофа літака Ан-148 у Підмосков'ї

Літак Ан-148, що належав авіакомпанії "Саратовські авіалінії", розбився вдень 11 лютого за декілька хвилин після вильоту з московського аеропорту "Домодєдово".

Читайте також: Катастрофа Ан-148 у Підмосков'ї: з'явились списки пасажирів, зареєстрованих на рейс

Літак здійснював рейс з Москви до Орська Оренбурзької області. З аеропорту "Домодєдово" Ан-148 вилетів о 14:21 за московським часом і вже через декілька хвилини екіпаж перестав виходити на зв'язок.

Катастрофа сталась неподалік від населеного пункту Степанівське Московської області.

Очевидці розповідають, що літак загорівся під час польоту. В мережі з'явилось відео з ймовірними уламками лайнера.

За даними російського інформагентства "Интерфакс", незадовго після злету Ан-148 зіткнувся з вертольотом "Пошти Росії". На місці аварії виявили поштову кореспонденцію. Проте у "Пошті Росії" журналістам повідомили, що не використовують гвинтокрилів, а мають у розпорядженні лише два літаки Ту-204С.

На момент вильоту у літаку перебувало 65 пасажирів та 6 членів екіпажу. Ніхто не вижив.

Читайте також: Оприлюднено перші версії катастрофи літака Ан-148 у Підмосков'ї

За попередньою інформацією, всі загиблі пасажири – жителі Оренбурзької області. Проте згодом у ЗМІ, з’явилась інформація, що серед них могли бути іноземці – пасажири з Швейцарії, Азербайджану та Казахстану.

У мережі публікують списки пасажирів, які зареєструвались на рейс та фото з їхніх сторінок у соцмережах.

Дивіться відео про катастрофу літака Ан-148 у Підмосков'ї:

Нові деталі резонансної різанини у Києві

10 лютого у Дніпровському районі Києва під час очікування на маршрутку між двома чоловіками сталася штовханина, оскільки один із них хотів пройти без черги, а інший зробив йому зауваження.

Конфлікт закінчився тим, що один з чоловіків дістав ножа і вдарив іншого ножем у серце, від чого поранений загинув на місці.

11 лютого головний військовий прокурор України Анатолій Матіос повідомив, що нападником 27-річний молодший лейтенант, який потребує психологічної допомоги.

Суха доповідь військового прокурора Київського гарнізону: 10 лютого в столиці близько 13:00 поблизу станції метро "Чернігівська" на автобусній зупинці молодший лейтенант Б. (1990 року народження, контрактник військової частини з місцем постійної дислокації – Біла Церква) ударом ножем у область серця вбив громадянина Ю. (1983 рік народження). Офіцера затримано, оголошено підозру про умисне вбивство,
– зазначив він.

За його словами, офіцер зовсім нещодавно з частиною повернувся з АТО і ножа, який було вчинене смертельне поранення, чоловік зробив у магазині просто на зупинці.

Вагітна Джамала у неймовірному образі на нацвідборі Євробачення-2018

Співачка Джамала з'явилась на першому півфіналі національного відбору на Євробачення-2018 у розкішній сукні, яка вишукано підкреслила її округлий живіт.

Фото у святковому образі Джамала поділилась на своїй сторінці в Instagram.