Неспокійний Київ

8 вересня близько 18:00 у центрі Києва стався вибух в одному з автомобілів. Внаслідок інциденту постраждали жінка, яка наразі перебуває у критичному стані в одній із лікарень столиці, та маленька дівчинка, що наразі є притомною.

Після вибуху авто у Києві

За інформацією столичної поліції, жінці відірвало ногу, а дитина перебуває у задовільному стані.

Крім того, ще загинув чоловік – Тимур Махаурі. У МВС кажуть, що він "був відомим серед криміналітету" та його пов’язують "з чеченським колами".

Читайте також: З'явилося відео смертельного вибуху авто на Бесарабці у Києві (18+)

Правоохоронці за фактом події відкрили кримінальне провадження на ч 2. ст. 115 ККУ "Умисне вбивство", однак його можуть перекваліфікувати на "терористиний акт".

Також удень 8 вересня у Києві на вулиці Дегтярівські невідомі обстріляли авто з польськими номерами. В результаті стрілянини двоє людей отримали поранення.

Київ, обстріл, кримінал
Наслідки обстрілу авто у Києві

Америка страждає від стихій

Ураган "Ірма", який вразив Карибський регіон, вже забрав життя иття 18 осіб. Однак у п'ятницю вранці до урагану додався землетрус магнітудою 8,4 – цього разу постраждала Мексика.

Епіцентр підземних поштовхів був на відстані близько 120 кілометрів на північний захід від міста Піджіджапан на глибині 35 кілометрів.

За інтенсивністю струсів в епіцентрі землетрус оцінюється як "катастрофа". Було оголошено попередження про цунамі для низки країн, серед яких Мексика, Гватемала, Сальвадор, Коста-Ріка, Нікарагуа, Панама і Гондурас.

Станом на обід було відомо про 32 загиблих, однак цифри можуть зрости.

Сюжет 24 Каналу: "Гарві", "Ірма", "Хосе", "Катя": як США потерпають від шквальних ураганів

Читайте також: Бунт єврономерів: розмитнити не можна штрафувати

Новий потужний спалах на Сонці

Уранці 8 вересня на Сонці трапився третій потужний спалах, який відносять до максимального класу X. Пік спалаху припав на 10 годину ранку за Києвом.

Це вказано у графіку сонячної активності Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця Фізичного інституту Академії наук (ФІАН).

Читайте також: Спалахи на Сонці: найголовніше про небезпеку та наслідки астрономічного явища для Землі

Також у ФІАН повідомили, що на Землі відбувається магнітна буря рівня 4 по 5-бальній шкалі. І її потужність у 10 разів більша, ніж передбачалося.