Порошенко в ООН

Президент України під час свого виступу на Генасамблеї ООН розповів світовій спільноті, що протягом 3 років військової агресії Росії на Донбасі було вбито понад 10 тисяч людей, поранено 25 тисяч.

Також Петро Порошенко заявив, що Україна потребує миротворців, а також висловився за реформування ООН.

Читайте також: Кремль свідомо обрав тактику посилення людських страждань, – Порошенко

"Україна брала участь у всіх цих місіях, але все це не відповідає половині тої атаки, якій піддалася моя країна від Російської Федерації. Сьогодні ми також потребуємо плеча миротворця. Я хочу знову повторити своє прохання на адресу Ради – розгорнути миротворців на Донбасі – що швидше, то краще", – сказав Порошенко.

Читайте також: Що говорили про Україну під час Генасамблеї ООН: головні тези

Також Петро Порошенко в ООН цілому світові показав докази участі Росії у війні на Донбасі

"Як ви всі знаєте, у 2014 році Росія здійснила агресію проти моєї країни та окупувала частину нашої території. Російські слова про те, що "нас тут нема" не мають нічого спільного з реальністю. Існують незаперечні факти того, що Росія контролює та спонсорує тероризм на Донбасі", – сказав Порошенко.

Читайте також: Україна ніколи не прийме таку домовленість, – Порошенко про план Росії

Під час виступу на загальних дебатах 72-ої сесії Генасамблеї ООН у Нью-Йорку президент Петро Порошенко нагадав про Голодомор, який у 1932-33 роках забрав життя близько 10 мільйонів українців.

Тож український президент закликав країни-члени ООН визнати Голодомор актом геноциду.

Негода у Києві

Вдень 20 вересня у Києві пройшла потужна гроза з градом. Та вже завтра, 21 вересня, у Києві буде дуже тепло – до +26+28 градусів, вдень серйозних опадів не передбачається.

Внаслідок зливової грози серйозно затопило деякі вулиці. Зокрема, дощ затопив цілу вулицю на Троєщині, біля станцій метро "Олімпійська" та "Лівобережна" та "Театральна".

Жертвою грози стала переможниця Євробачення-2004 Руслана Лижичко – у її будинок влучила блискавка: обгоріли конструкції будинку, в електричних щитках перегоріли шини заземлення, також з ладу вийшла вся електрика.

Сутички в Одесі

В Одесі спалахнули мітинги із вимогою звільнити мера Труханова і призначити позачергові вибори. Мітинг "Корупція вбиває" почався о 9:30 ранку. Сотні активістів прийшли під стіни Одеської міської ради з плакатами та гучномовцями. Цю акцію анонсували ще на вихідних, як тільки стали відомі подробиці страшної трагедії.

Протестувальники, не без бійки, навіть захопили міськраду і пообіцяли "винести цих грабіжників і бандитів із цієї будівлі".

Активісти потрапили в зал, але там ні депутатів міських зборів, ні мера не було, тож вони покинули будівлю мерії.

"Ми втрачаємо тут державність з цим мером, з цією міською радою", – розповів активіст Михайло Кузаконь.

Ніхто з представників влади так до мітингувальників не вийшов, а скандальну сесію перенесли. Одесити пообіцяли організувати такий самий пікет і наступного разу.

Трагедія у Мексиці

У Мексиці поблизу міста Пуебла де-Сарагоса стався землетрус магнітудою 7,1 бала, який спричинив серйозні руйнування. Загинуло близько 250 людей, серед них приблизно 20 дітей.

Після потужного землетрусу прокинувся вулкан Попокатепетль. Користувачі публікують шокуючі відео.