Пожежа на заводі "Біофарм"

Ввечері, 25 вересня, у Білій Церкві загорівся один з найбільших заводів з виготовлення ліків "Біофарм". Площа території заводу становить понад 5000 метрів квадратних.

Волонтер Наталія Воронцова опублікувала фото масштабів пожежі. На них видно клуби чорного диму.

Жителів міста попросили зачинити вікна і без зайвої потреби не виходити на вулицю, оскільки дим може бути токсичним. У ДСНС заявили, що ранг пожежі кваліфіковано як підвищений.

Закон про освіту

Президент України Петро Порошенко підписав закон про освіту, який Верховна Рада прийняла 5 вересня 2017 року.

Ухвалення цього Закону дозволить провести глибоку всеосяжну освітню реформу, підвищити якість освіти та конкурентоспроможність молоді на ринку праці,
– зазначив глав держави.

В АП додали, що цей закон має підвищити роль державної української мови в освітньому процесі, а це гарантуватиме кожному випускнику високий рівень володіння мовою, необхідний для успішної кар'єри в Україні.

Звіт ООН

Управління ООН з прав людини опублікувало резонансну доповідь по Криму, зазначивши, що ситуація катастрофічно погіршилася після анексії Криму.

Читайте також: Екс-депутат Держдуми назвав поіменно тих, хто керував анексією Криму

Зокрема, Росію звинувачують у тортурах на території півострова – необґрунтовані арешти та затримання, насильницькі зникнення, жорстоке поводження з людьми на півострові. А це все суперечить Женевській конвенції з прав людини та порушує принципи міжнародного права.

В ООН закликають Москву дотримуватися прав людини й розслідувати їх порушення.

Перші заморозки

У вівторок, 26 вересня, погоду в Україні визначатиме антициклон. Тож буде сухо та прохолодно – у регіонах очікується +16...+21 градусів тепла, на півдні – до +23...+24 градусів. У південній частині України ймовірні штормові пориви вітру, до 15-20 метрів за секунду.

Читайте також: Град, більший за куряче яйце, атакував Вінниччину: вражаючі фото та відео

А в ніч на 27 вересня в окремих областях України очікуються перші заморозки. Синоптики кажуть, що зустрічати перші холоди доведеться у східних, Чернігівській, Сумській, Полтавській областях. Тут очікуються заморозки до 0...+4 градусів.

28 вересня заморозки доберуться і до північних та центральних регіонів, а також – до Запорізької області. Завтра ж, 26 вересня, буде сухо і холодно.