Загальна кількість депутатів – 84. Також разом зі Скляровим позбулись посад його заступники Марина Сапожко та Валерій Ксензенко.

Раніше "Слуга" Олександр Скляров очолив Київську облраду: що про нього відомо

Засідання ініціювали депутати 3 фракцій

Ще 19 квітня депутати трьох фракцій "За майбутнє", "Європейська Солідарність" та "Слуга народу" зареєстрували звернення, аби скликати позачергове засідання. На нього й хотіли винести питання про звільнення чинного голови.

Сам Скляров – представник президентської політсили. Як повідомляє рух ЧЕСНО, його кандидатуру проштовхував нардеп Олександр Дубінський. Перемогу Склярову гарантували всього кілька голосів.

Наступна сесія мала відбутись аж 8 травня

Проте після такої непевної перемоги більшість депутатів просто саботували роботу. Голова обласної ради переносив сесії. Та, що повинна була бути 8 квітня, не відбулась, а наступну призначили аж на 8 травня – начебто через карантин.

Дивіться відео, як рахували голоси за відставку Склярова:

"Слуга народу" закінчила розставання з Дубінським, – Лещенко

Як повідомив журналіст Сергій Лещенко, звільнивши Склярова, "Слуга народу" завершила процес розставання з Олександром Дубінським. Лещенко наголошує, що переформатують також коаліцію, з якої приберуть силу Юлії Тимошенко.

Як повідомляють наші інсайдери, ймовірно, новою главою Київської облради буде Наталія Гунько. Вона – дружина нардепа Анатолія Гунька, члена фракції "Слуга народу", який недавно переміг на довиборах в Чернігівській області, позбавивши місця під куполом Олега Ляшка,
– написав Лещенко.

За словами журналіста, до нової коаліції в облраді увійдуть "Слуга народу", "Європейська Солідарність" та "За майбутнє".

Коротка біографія Олександра Склярова

  • Скляров – уродженець Старобільська Луганської області.
  • Йому 63 роки.
  • Випускник Луганського національного аграрного університету.
  • Перша посада – секретарем відділення економіки Української академії аграрних наук.
  • На держслужбу прийшов у 2014 році.
  • Спершу був членом Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, а в січні 2020 року став першим заступником голови Київської ОДА.
  • Київську облраду очолив 27 листопада 2020 року.

Дані Київської ОДА