Про це інформує кореспондент 24 Каналу Анастасія Кримова у прямому ефірі.

Читайте також: Гройсман сповістив неприємну звістку про величенький борг України

"Нам треба ефективно побороти корупцію і тому нам потрібно в цьому скликанні на цій сесії створити новий, прозорий Антикорупційний суд. І не лише його створити, а зробити так, щоб це суд виніс перші вироки тим корупціонерам, які сплутали власну кишеню з національними інтересами", – зазначив прем'єр-міністр України.

У сесійній залі Верховної Ради перебувають близько 30 депутатів попри 300 зареєстрованих. Частина нардепів перебувають у США, 9 лютого там відбудеться український сніданок.

До слова, Кабінет Міністрів України в рамках політики прискореного економічного зростання сформував пакет з 35 законопроектів, покликаних вирішити п'ять основних завдань.

Створення Вищого антикорупційного суду є однією з головних вимог Міжнародного Валютного Фонду, Світового банку та Євросоюзу. Депутати розкритикували документ, який подав Порошенко. Мовляв, він суперечить обіцянкам Києва та рекомендаціям Венеціанської комісії. Якщо Україна це проігнорує, то втратить безвіз та фінансову допомогу, що своєю чергою, потягне за собою низку наслідків.