Державна пенітенціарна служба донедавна вирішувала усі питання, які стосуються ув’язнених: що їсти, на чому спати та чим лікувати. У травні 2016 року уряд передав усі повноваження цієї служби Міністерству юстиції, пояснивши це тим, що ув’язнених стало менше і тримати окрему структуру немає сенсу.

Перед закриттям пенітенціарна служба закупила величезну партію риби путасу та сардинели на суму понад 117 мільйонів гривень у приватної та нікому невідомої фірми "Тексткабель". У супермаркеті риба путасу з усіма податками та націнкою магазину коштує 28 гривень за кілограм. Для в’язнів таку ж рибу купили по 50 гривень за кілограм.

Від риби путасу вже давно відмовились у Міністерстві оборони, адже вона практично завжди заражена гельмінтами і вживати її у їжу – ризиковано.

Читайте також: Як в заказнику створили мисливські угіддя

Журналісти перевірили закуплену рибу з колонії в одній із лабораторій Києва. Фахівці вияснили, що в рибі, якою годують ув’язнених, рівень гельмінтів перевищує норму майже на 50%.

Компанія, яка нібито постачає рибу в колонії, ніколи харчовою промисловістю не займалась. В Інтернеті вона фігурує лише як фірма, котра займається технікою.

Більше дивіться у випуску програми "Наші гроші з Денисом Бігусом".