Події у Києві, що сталися після вшанування пам'яті Майдану, стали красивою картинкою для російських ЗМІ: "патріоти", які трощать російські банки і захоплюють готель, бо начебто не задоволені владою. Яскраве зображення майже вдалося на славу: російські сайти забили на сполох.

Що цікаво: найпершим до готелю потрапив журналіст Андрій Павловський, який раніше працював для рупора російської пропаганди Lifenews. Зараз він представляє "17 канал", який пов'язують із "Сім'єю" Януковича.

Експерти вважають, що писався сценарій псевдореволюції у Москві.

На вихідних СБУ затримала одного із кур'єрів, який віз із Росії готівку до України загальною сумою 850 тисяч гривень. Невідомо куди. Це тільки один кур'єр, якого затримали. Уявімо, скільки таких кур'єрів,
— розповів політтехнолог Тарас Березовець.

До цієї "акції" могли долучитися й українські політичні сили, зацікавлені у дестабілізації ситуації. Під прапором так званих "Революційних правих сил" зібралися найрізноматніші люди: із колишніх політиків, радикальних організацій із сумнівною репутацією та аферистів із регіонів.

Так званих революціонерів намагалися "підселити" до "Азову". Але бійці не впустили агресивних молодиків, які, до того ж, були напідпитку.

На псевдомайдані "засвітився" політик із минулого — Юрій Кармазін. Востаннє про нього згадували, коли він балотувався до парламенту 2013 року. Тоді преса писала про його зв'язки із "Сім'єю" Януковича, зокрема про те, що його виборчу кампанію нібито фінансували Олександр Клименко та Юрій Колобов.

Ще одна "стежка" веде до Юлії Тимошенко — боєць "Фауст", який служив у батальйоні "Батьківщина". Його фото було на офіційному сайті Тимошенко. Згодом його видалили. "Фауст" причетний також до руху "Сопротивление", який доставляв "ті тушок" на Революцію Гідності.

Експерти пояснили, що назву "Революційні праві сили" в об'єднанні обрали невипадково. Так нашвидкоруч створена організація асоціюється саме із "Правим сектором". Там вже відцуралися від "РПС".

Росія провалила план дестабілізації, — резюмують експерти. Але крапку у провокаціях поки що у Москві не ставитимуть. Готуватимуться до наступних дій: наприклад, до річниці анексії Криму або Дня перемоги над нацизмом.

У підготовці сюжету брали участь: Альона Чернецька, Маріам Оганисян, Олена Капустян, Вадим Довбиш.

Дивіться також: Тука влучно описав події на київському Майдані