Учасники ходи пройшлись від місця трагедії до Адміністрації Президента та Міністерства внутрішніх справ. Акцію "Хто вбив Павла?" вирішили організувати через відсутність інформації про хід слідства.

Як відомо, слідство за рік роботи так і не просунулось. Винуватців не затримали. Хоча камери відеоспостереження зафіксували і жінку, яка закладала вибухівку, і її спільника.

Читайте також: Розслідування цієї справи потрібне владі України, – матір Павла Шеремета

"Забути про цю справу ми вам не дамо. Ми будемо приходити на дні народження, Можемо кожного місяця приходити 20 числа і вимагати від вас все-таки прозвітувати і щось зробити", – підкреслила головний редактор видання "Українська правда" Севгіль Мусаєва-Боровик.

До ходи приєдналися активісти, громадські діячі, журналісти. Зокрема, учасниками були й автори фільму-розслідування "Вбивство Павла". Журналісти довели, що у ніч перед смертю відомого журналіста біля його дому був помічений колишній (можливо, навіть нинішній) співробітник СБУ Ігор Устименко.

У нас є обмін інформацією з правоохоронними органами. Це сталося вже після публікації нашого розслідування. До публікації розслідування з нами правоохоронці не особливо охоче контактували, тобто на всі наші прохання поділитися певною інформацією чи уточнити певну інформацію нам відповідали, що це таємниця слідства,
– підкреслив журналіст-розслідувач, один із авторів фільму "Вбивство Павла" Дмитро Гнап.

Це вже не перша акція, якою активісти намагаються привернути увагу до безрезультатності розслідування вбивства Шеремета. 14 травня близько десяти журналістів прийшли на прес-конференцію президента України Петра Порошенка у однакових чорних футболках із написом "Хто вбив Павла?"

Читайте також: Ім'я Шеремети внесли у Меморіал журналістам у США

Свою оцінку розслідування поставили й міжнародні експерти. Нещодавно міжнародна організація "Комітет захисту журналістів" різко розкритикувала хід та поточні результати розслідування вбивства українського журналіста Павла Шеремета. У комітеті вважають, що розслідування провели неналежним чином і воно викликає більше запитань, аніж відповідей. Про це йдеться у звіті під назвою "Відмова від правосуддя: розслідування вбивства Павла Шеремета в Україні не дало результатів".

Нагадаємо, Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року. Причиною став вибуховий пристрій, який встановили у його автомобіль напередодні. Хатія Деканоідзе, яка на той час очолювала Нацполіцію України, назвала розслідування вбивства журналіста "справою честі". За рік у цій справі вже винесено близько сотні судових рішень. Втім, правоохорнці досі не назвали ані мотиви злочину, ані жодних підозрюваних.