Стартувала хресна хода з чудотворними іконами уранці на Володимирській гірці та потім пройшла вулицями Києва до Печерської лаври, щоправда перед цим відбулася торжественна літургія. За словами правоохоронців, участь у ході взяло близько 20 тисяч осіб.

Читайте також: День Хрещення Русі в Україні: чому ця дата є важливою

Очолив колону очільник УПЦ МП митрополит Онуфрій. Також були присутніми єпископат церкви та представники практично всіх помісних православних церков, що входять до московького патріархату.

Окрім духовенства, ходу відвідали деякі українські політики та кілька послів православних країн. Так, журналісти на заході помітили очільників "Опозиційного блоку" Юрія Бойка та Олександра Вілкула, а також інших членів цієї політсили Нестора Шуфрича, Вадима Новинського, Михайла Добкіна та Юрія Павленка. Долучився до урочистостей і позафракційний народний депутат Володимир Литвин.

Фото: "Цензор.НЕТ"

Нагадаємо, 27 липня у Києві Московський патріархат провів хресну ходу. За словами журналістки 24 каналу, дехто з учасників заходу прямував вулицями столиці із зображеннями патріарха Кирила та Миколи ІІ, який вважається святим саме у Московській церкві. Також вона додала, що якихось провокацій помічено не було.

До слова, 28 липня вулицями Києва пройде хресна хода вже від УПЦ Київського патріархату, яка матиме назву "Молитва за Україну та за єдину Помісну Українську Православну Церкву".