СOVID-19 у гуртожитку КНУТД: що відомо

Загалом у гуртожитку виявили 5 хворих на COVID-19. Усі вони – з числа іноземних студентів. Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Києві.

Актуально В Україні понад 53 тисячі хворих, за добу інфікувалися 678 людей

Зараз двоє інфікованих перебувають у лікарні. Місцезнаходження ще трьох – поки невідоме.

Вже встановили тих осіб, з ким контактували хворі. Це 13 людей, проте місцезнаходження 6 із них є невідомим.

Для того, аби вирішити, що з контактними особами робити далі, вони мають пройти огляд у поліклініці за місцем обслуговування. Зокрема, їх можуть відправити на самоізоляцію.

Тривають протиепідемічні заходи. Вхід сторонніх осіб до гуртожитку – обмежений.

Зверніть увагу Які області України наразі не готові послабити карантин: список

Коронавірус у Києві: основне

  • Станом на ранок 12 липня у столиці зареєстрували 6 182 випадки зараження коронавірусом, 67 з яких за минулу добу. Серед нових випадків інфікування - двоє медиків
  • Загалом від початку пандемії в столиці одужали 2 058 хворих на COVID-19. Натомість померли від ускладнень 124 киянина.
  • Нині до лікарень столиці госпіталізували 11 пацієнтів, інші перебувають на самоізоляції вдома, але лікуються під пильним контролем медиків.
  • Найбільше випадків інфікування минулої доби виявили в Дніпровському (14), Солом'янському (13) і Святошинському (9) районах столиці.
  • У Києві на коронавірус хворіє багато дітей. За весь період інфекцію підтвердили у 464 осіб, у 183 з яких – лише за останні 4 тижні. Стан 21 маленьких пацієнтів потребував госпіталізації. Мер міста Віталій Кличко пов'язує таку високу захворюваність із недбальством з боку батьків.