Там на базі полку "Миротворець" зараз перебувають бійці розформованого добровольчого батальйону МВС "Торнадо".

Ввечері, 13 квітня, почала ширитися інформація, що "торнадівців" штурмують із стріляниною та використанням світло-шумових гранат. А ті, мовляв, тримають кругову оборону.

Боєць із позивним "Марік" показав рану за вухом та сліди від наручників. Каже, це наслідки спілкування із правоохоронцями. Його та командира схопили у столиці та відвезли у прокуратуру. Під час затримання із ними не церемонились.

Після затримань екс-"торнадівці" і зайняли оборону, стверджує хлопець. З міркувань безпеки прохід на територію одразу перекрили автоматники, інші підходи — теж під охороною. Нікого не пропускали — ні місцевих, ні чоловіка, який представився батьком одного з бійців.

Після цього кілька годин тривали переговори. В першу чергу — про складання зброї, на базі у колишніх "торнадівців" її чимало. Слідів від куль у розташуванні бійців нардепи не побачили.

Далеко за північ від бійців вийшли переговорники — нардепи Білецький та Мосійчук. Вони разом з поліцією і вели переговори про складання зброї. Кажуть, слідів від куль не бачили і усе що могло стріляти, вже здане в арсенал.

Ми спілкувалися із представниками національної поліції, з нами Вадим Троян знаходився, там перший заступник голови. Жодних претензій до людей, які там знаходяться, з боку правоохоронних органів, зі слів Вадима Трояна, немає,
— каже народний депутат України, "Радикальна партія" Ігор Мосійчук.

На цьому конфлікт вважають вичерпаним. Бійцям загрожує хіба що дисциплінарне покарання.

Читайте також: Бійці "Торнадо": звірі чи патріоти

Нагадаємо, 11 колишніх службовців підрозділу зараз на лаві підсудних. Військова прокуратура звинувачує їх у створенні злочинного угруповання, викраденні людей та зґвалтуванні.