Про це повідомив голова КМДА Олександр Попов.

"Ми отримали лист від італійської фірми. Вони повідомили, що готові поміняти весь посадковий матеріал. Італійська компанія вирішить це питання саме таким чином", - сказав він.

За словами Попова, представники італійської фірми хочуть приїхати до Києва наступного тижня.

Як уточнили в прес-службі КМДА, у листі йдеться про те, що, за італійським законодавством, фірма-постачальник не зможе безкоштовно пересадити каштани, тому зроблять це за символічну плату в 1 євро.

В прес-службі також додали, що столична прокуратура буде продовжувати розслідування цього інциденту.

Нагадаємо, у квітні на Хрещатику висадили саджанці привезені з Північної Італії каштанів "Бріотті", які мали б зацвісти червоними квітами. У "Зеленбуді" запевняли, що цей сорт дерев - найвитриваліший серед каштанів у всьому світі, і вони стійкі до захворювань.

Перевірка показала, що висаджені дерева переважно є звичайними кінськими каштанами - із 289 дерев вимогам КМДА відповідають лише два.

Прокуратура Києва відкрила провадження за зловживання під час закупівлі каштанів, висаджених на Хрещатику. Правоохоронці встановили факти розтрати та привласнення бюджетних коштів на суму майже мільйон гривень.

Червоні каштани сорту "Бріоті", які висадили у столиці на Хрещатику, підмінили ще в Італії. Таку версію розповів директор комунального підприємства з утримання зелених насаджень Шевченківського району Києва Олександр Цимбалюк.