Про поточну ситуацію в Кагарлику розповів заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко. На думку посадовця, в поліції знизився рівень насильства за минулий рік.

До теми Венедіктова пояснила відсутність вироків у гучних справах з Кагарлика й Переяслава

Деталі заяви Геращенка

Він зауважив, що переатестація – це не кара, а перевірка службових знань і того, чи гідні ці люди працювати.

Якщо два злочинці з 43-х зґвалтували жінку, били її, то вони за це відповідають. Але не можна казати, що, якщо один або два поліцейських в райвідділку – погані, то всі – погані,
– заявив Геращенко.

Посадовець також повідомив, що в Обухівському райвідділку після переатестації звільнили 5 поліцейських.

Загалом на момент злочину в Кагарлицькому відділку було 43 поліцейських, тестування мали пройти 38, оскільки одного звільнили раніше, троє перебували в декретній відпустці, а один є відсутнім через тимчасову непрацездатність.

Зверніть увагу Права людини в Україні у 2020 році: тортури з боку поліції, пандемія та домашнє насильство

Зґвалтування у Кагарлику: головне

  • В кінці травня 2020 року стало відомим про зґвалтування 26-річної жінки-свідка в службовому кабінеті оперуповноваженого в Кагарлицькому відділку поліції.
  • Слідчі встановили, що в ніч проти 24 травня жінку побили, кілька разів зґвалтували і застосували до неї тортури. Крім того, поліцейські побили чоловіка, який в цей час перебував в іншому приміщенні відділку поліції.
  • У зґвалтуванні і побитті підозрюють поліцейських Миколу Кузіва та Сергія Сулиму. Їх затримали та звільнили. Голосіївський районний суд Києва відправив експоліцейських під варту. Обидва своєї провини не визнають.