Чиновник запевняє, що побороти коронавірус можливо лише за допомогою контролю за хворими й контактними особами. Про це Бондаренко розповів в ефірі "Обозреватель ТВ".

Читайте також Крах економіки: Ляшко попередив про загрози локдауну

Контролювати хворих, на думку радника, можна через додаток "Дій вдома". За його переконанням, саме ця система дозволила на початку пандемії навесні поточного року не допустити спалаху COVID-19 у столиці.

Ми можемо або влаштовувати локдауни, або врешті-решт взяти під контроль хворих з легкою формою, контактних осіб, які перебувають на самоізоляції, через програму "Дій вдома", і в такий спосіб перервати цей ланцюжок передачі хвороби,
– заявив Бондаренко.

На думку чиновника, карантин вихідного дня є "частковим виходом із ситуації", він не розв'язує проблему.

Карантин в Україні / Інфографіка 24 каналу

Карантин в Україні / Інфографіка 24 каналу

Також Бондаренко підкреслив, що повний локдаун у Києві не потрібний.

Ми ніколи не зможемо закрити Київ на повний локдаун. І тому, якщо ми дійсно хочемо перервати ланцюжок заражень, нам необхідні ті дії, які реально зможуть призвести до цього,
– наголосив він.

Хто такий Володимир Бондаренко?

Колишній керівник апарату Київської міської державної адміністрації. Віталій Кличко був змушений його звільнити через розслідування програми "Схеми". Володимир Бондаренко підробив свій диплом про вищу освіту. Цей факт підтвердили правоохоронці. Але Бондаренку вдалося уникнути кримінальної відповідальності через закінчення строків давності. Зараз він працює секретарем штабу КМДА з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.