Окрім того, вони зобов’язані носити захисні маски, без них у громадський транспорт Києва людей не пускатимуть. Водночас, ціни на перевезення у маршрутках, тролейбусах та трамваях у Києві не підійматимуть. Про це під час брифінгу розповів перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Важливо У Києві, Харкові та Дніпрі закривають метро: що відомо

Ніяких рішень у частині про підвищення вартості пасажирських перевезень не приймалося. Рішення про відшкодування придбаних поїздок у метро поки теж не підіймали,
– зауважив він.

Окрім того, Поворозник додав, що зараз добирання людей на роботу є відповідальністю керівників на місцях. Він попросив мешканців Києва за можливості перебувати на карантині вдома.

Карантин в Україні: основне станом на 17 березня

  • Україна ввела карантин на своїй територій через пандемію коронавірусу Covid-19 з 12 березня по 3 квітня.
  • Окрім того, держава закрила свої кордони для іноземців від 16 березня та припинила міжнародне авіа- та залізничне сполучення з 17 березня.
  • З 12:00 18 березня обмеження стосуватимуться і міжміського транспорту. Будуть заборонені будь-які пасажирські залізничні, авіа- та автобусні перевезення.
  • У містах діють суворі обмеження на користування громадським транспортом, у маршрутках можна їздити лише по 10 осіб, а у вагонах трамваю та тролейбусах по 20. Метро у Києві, Дніпрі та Харкові упродовж 17 березня взагалі припиняють роботу.
  • Також у містах закриваються усі культурні, розважальні, спортивні заклади, ресторани, кафе тощо. Працюватимуть лише аптеки та продуктові магазини, АЗС, банки і страхові компанії.
  • У Житомирській та Чернівецькій областях з 17 березня введений режим надзвичайної ситуації.