Сина Нестора Шуфрича, який збив чоловіка, можуть покарати умовно. Про це сьогодні, 28 серпня, повідомив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко. Мовляв, водій не ховається від слідства, а його родина всіляко допомагає потерпілому. Зокрема, оплатила роботу лікарів, які приїхали з Ізраїлю.

"Ми приїхали в рамках співробітництва по меморандуму, підписанному між Тель-Авівом та Києвом", – сказав лікар з Ізраїлю Роман Гольдман.

Читайте також: Аварія за участю сина Шуфрича: Bentley протягнув постраждалого 20 метрів на капоті

Постраждалому 31 рік. Він родом з Херсону, приїхав у столицю на заробітки. У Олексія Мельниченка черепно-мозкова травмва. Наразі він у реанімації, але при свідомості. Чоловіка вже прооперували.

Потрібна ще одна операція відносно середньої важкості. Ми плануємо зробити її сьогодні вночі. Усі операції на головному мозку одні з найважчих, тому ризик, звичайно, є. Динаміка від того моменту, як ми прилетіли, до сьогоднішнього дня позитивна,
– прокоментував спеціаліст з Ізраїлю Хаім Езра.

У Нестора-молодшого відібрали закордонний паспорт. Йому загрожує від 3 до 8 років ув'язнення. За фактом ДТП поліція відкрила кримінальне провадження. Однак, радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко у коментарях ЗМІ повідомив, що водія можуть просто оштрафувати або посадити умовно.

Криміналістка Анна Маляр запевняє,говорити, яким буде вирок, ще рано. Але покарання справді може бути м'якшим.

Українське кримінальне законодавство дозволяє призначати покарання нижче межі, яка передбачена санкцією. Суд обов'язково враховує при призначенні покорання, чи відшкодовується завдана шкода, чи не зникла особа з місця злочину і чи визнає вона свою вину. Якщо особа відшкодовує шкоду, це автоматично означає, що вона визнає свою вину. І це також буде враховано при призначенні покарання,
– зазначила Маляр.

Тож тепер все залежатиме від результатів медичної експертизи та справедливості суду. А суд до віп-порушників в Україні лояльний.

"Безліч справ на сьогоднішній день характерні лише однією рисою – той, хто бідний, той сидить; той, хто багатий, має якісь інші наслідки. Або це умовне засудженя, або це взагалі покарання, не пов'язане з позбавленням волі. Це говорить лише про високий ступінь корумпованості", – вважає криміналістка.

Читайте також: На Київщині під потяг потрапив елітний Lexus: моторошні фото

Так, син відомого бізнесмена Станіслав Толстошеєв на пішохідному переході насмерть збив літню жінку. Його виправдали за станом здоров'я. Мовляв, ДТП скоїв під час епілептичного нападу. А син депутата від "Волі народу" Ігор Молоток влаштував з друзями п'яні перегони столицею, у підсумку до лікарні потрапили четверо пішоходів. Але мажори досі не покарані.

Нестору Шуфричу-молодшому теж досі не оголосили підозру. Поліція подробиць не розголошує. Кажуть лише, що триває розслідування.