За таку поведінку касирку вже покарали, а з усім персоналом провели виховні бесіди.

До теми Українською, будь ласка: українці масово скаржаться на обслуговування недержавною мовою

Скандал у Novus: що сталося

Трапилася ситуація ще 22 січня у Києві, але стало відомо назагал після того, як про неї повідомили на фейсбук-сторінці "Рух за мову". У спільноті виклали скриншот посту користувачки Ганни Сокіл. Жінка поскаржилася на касирку, яка не захотіла обслуговувати її українською. Ба більше, та відповіла: "Началось, бля*ь". Жінка позначила у дописі супермаркет і захотіла, аби керівництво розібралося і вжило заходів.

Новус скандал
Допис киянки, яка поскаржилася на Novus / Скриншот зі сторінки "Рух за мову"

Цей допис побачили працівники Novus і написали особисто Ганні, що учасників інциденту вже покарали. Касирка, яка обслуговувала жінку, отримала догану і позбулася премії, а старшу касирку магазину звільнили.

Коментар NOVUS щодо інциденту

24 канал звернувся по коментар до PR-директорки мережі NOVUS Христини. Вона підтвердила: з колективом було проведено бесіду, а усі винні справді понесли покарання.

Нам прикро, що даний інцидент стався в одному із наших магазинів мережі, адже ми піклуємось про комфорт клієнтів і прагнемо, аби сервіс працював відмінно,
PR-директорка Христина.

У мережі зазначили, що така ситуація зав'язана на людському факторі, тому передбачити реакцію та дії співробітників неможливо.

Мовний закон: правила обслуговування
Що робити, якщо вас відмовляються обслуговувати українською / Інфографіка 24 каналу