Причиною звільнень у МВС назвали "грубі недоліки та прорахунки". Про це повідомили у пресслужбі МВС.

Важливо Мер Броварів назвав ймовірні причини ранкової стрілянини в місті

"Причиною таких управлінських рішень стали грубі недоліки та прорахунки, допущені у службовій діяльності та в організації роботи оперативних підрозділів", – мовиться у повідомленні.

Зверніть увагу! За даними джерела "Української правди", частина із тих, хто влаштував перестрілку у Броварах – місцеві, частина – із Вінницької області.

Зауважимо, що Юрія Педоса раніше вже відсторонювали від виконання обов'язків. Сталося це у червні 2019 року через підозру у нанесенні смертельних тілесних ушкоджень активісту Комарницькому співробітником місцевої поліції.

Радник Міністра МВС Зорян Шкіряк у коментарях під своїм дописом не виключає зв'язок звільнення зі стріляниною у Броварах.

Допис Зоряна Шкіряка
Допис Зоряна Шкіряка / Скриншот фейсбук-сторінки

Актуально Аваков має піти: українці вибухнули критикою на події у Кагарлику та стрілянину у Броварах

Очільник МВС доповів Володимиру Зеленському, що конфлікт стався між представниками фірм, які займаються пасажирськими перевезеннями у Броварах, і, за однією з версій, може бути пов'язаний з корупційними оборудками з тендерами щодо розподілу маршрутів.

Аваков додав, що один автобус з озброєними людьми приїхав з Вінниці, інша група на трьох мікроавтобусах прибула зі столиці.

Стрілянина у Броварах: головне

  • 29 травня у Броварах сталася стрілянина між підприємцями, які займаються пасажирськими перевезеннями, та нелегальними перевізниками. У ній взяли участь приблизно 100 людей.
  • Поліція затримала десятки людей, однак спецоперація ще триває. На місці події правоохоронці вилучили зброю.
  • Щонайменше троє людей поранені, їх госпіталізували. Під час одного з пострілів куля потрапила у вікно будинку, який розташований поруч.
  • Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков назвав перестрілку відлунням корупції визначення квот перевізників та залученням банд у боротьбу за маршрути перевезень.
  • Журналіст Дмитро Гнап переконаний, що конфлікту можна було запобігти. Адже ще два дні тому місцеві жителі скаржилися на агресивну поведінку одного з перевізників.