Зокрема, протягом усього часу поїздки до України будуть організовані виїзні заходи, у ході яких посли НАТО зможуть поспілкуватися з представниками громадського суспільства, повідомляє пресслужба Альянсу.

Цікаво: Ми станемо першими, – Загороднюк анонсував перезавантаження роботи з НАТО

Програма візиту керівників НАТО в Одесу

Візит північноатлантичної ради розпочнеться саме з Півдня України. Там вони відвідають постійну групу протимінних заходів. Чотири судна протимінної оборони з Румунії, Іспанії, Болгарії та Італії прибудуть в Одесу та здійснюватимуть патрулювання у Чорному морі.

Генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг також виступить перед курсантами Одеської морської академії.

Керівництво НАТО у Києві

У столиці України Єнс Столтенберг разом з Володимиром Зеленський головуватимуть на засідання комісії Україна – НАТО, після чого генсек НАТО виступить зі своїм зверненням перед Верховною Радою України.

Опісля генсек та постійні представники Північноатлантичного альнсу зустрінуться з українськими чиновниками:

  • Дмитром Разумковим – головою Верховної Ради;
  • Вадимом Пристайком – міністром закордонних справ;
  • Андрієм Загороднюком – міністром оборони.

Крім того, заступник генсека Мірча Геоана спільно з Дмитром Разумковим проведуть зустріч з віцепрем'єр-міністром України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитром Кулебою.

З якою метою керівництво НАТО їде в Україну?Директор офісу зв'язку НАТО Александер Вінніков розповів, що метою цієї поїздки є поглиблення діалогу з новою українською владою. За його словами, саме розвиток зв'язків з президентом Володимиром Зеленським і буде головною метою візиту.