Як повідомляє Громадське в адміністрації президента заявили, що не мають жодного стосунку до цих зображень.

Читайте також: Театр одного актора: Порошенко не стримував емоцій за відсутності Зеленського

Там наголосили, що дуже обережно ставляться до зображень на білбордах після ситуації з рекламними щитами із зображенням Петра Порошенка та Володимира Путіна.

Так, 9 квітня в Україні помітили рекламні борди Порошенка, на яких його обличчя зображене навпроти обличчя Путіна. На бордах також містився напис "21 квітня. Вирішальний вибір". Тоді у штабі Порошенка пояснили, що вони не мали на меті проводити паралелі між кандидатом у президенти Володимиром Зеленським та чинним президентом РФ Володимиром Путіним, а лише хотіли натякнути — що Україні потрібен сильний президент.

Завідувач відділу Головного департаменту інформаційної політики Адміністрації президента Володимир Горковенко вважає, що ці білборди можуть мати стосунок до міського голови Черкас Анатолія Бондаренка, оскільки, за його інформацією, саме у Черкасах з'явилися перші рекламні щити з провокативними зображеннями.

Реація поліції

Представник Національної поліції України Ярослав Тракало повідомив Українській правді, що провокативні білборди із зображенням Порошенка знімуть.

За попередньою перевіркою, ця зовнішня реклама розміщена з порушенням законодавства. Адже не містить інформації про установу, що здійснила друк, тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск, і замовника цих матеріалів,
– сказав речник поліції.

Він також наголосив, що поширення рекламниїх бордів без зазначеної інформації загрожує штрафом у випадку, якщо винних осіб буде знайдено. Тракало додав, що на них буде складено адміністративні протоколи.

Порошенко, Кінець, Київ
Провокативний рекламний щит у Києві // Sergiy Grishyn

Київ, Порошенко, Кінець
Ще один білборд з чинним президентом у столиці // Ольга Решетилова

Користувачі активно поширюють у соцмережах фотографії нових білбордів на вулицях Києва та Черкас.