Про це повідомляє ТСН.

Зазначається, що всі діти захворіли на кір під час зимових канікул. Батьки припускають, що хворобу діти підхопили, коли ходили до цирку "Кобзов". Це те, що об'єднує цих столичних пацієнтів.

Читайте також: Кір в Україні: симптоми небезпечної хвороби та його профілактика

"Ми не можемо контролювати тих батьків, які беруть свою дитину і ведуть безпосередньо до цирку. Якщо ми б були якимось розплідником кору, то, я гадаю, у нас увесь персонал би захворів, у тому числі і я, бо я контактую з ними", – розповів директор цирку "Кобзов" Денис Ольшанський.

У цирку не планують скасовувати вистави, хоча одного з працівників госпіталізували із кором ще наприкінці грудня. Зазначимо, що інкубаційний період хвороби становить 21 день і він триває.

"Лабораторно вже підтверджено кір у працівника цирку, який був госпіталізований 24 числа", – запевняють у лабораторії Мінохороноздоров'я.

Додамо, що у Києві з початку 2018 року інтенсивність захворюваності на кір значно зросла. За даними Держпродспоживслужби у Києві, станом на 9 січня зареєстровано 54 випадки кору, з них 43 випадки серед дітей.

До слова, Одеська міська рада заборонила відвідувати школи і дитсадки не щепленим від кору дітям.