До суворіших заходів вдадуться, аби припинити поширення коронавірусу. Нові правила для мешканців столиці, які цьому сприятимуть, опублікували на сайті Київської міської ради.

Важливо Громадський транспорт для спецпрацівників у Києві: маршрути і карта

У спальних районах та навіть в центрі Києва вже немає дітей на майданчиках, повідомляє кореспондентка 24 каналу. У парку Шевченка загородили майдачник стрічками та розмістили інформативні наліпки. У той час, коли мами з дітьми правила не порушують, на одній з дитячих площадок було декілька людей поважного віку, які сиділи на лавці.

Ситуація на дитмайданчиках Києва / Скріншоти

Які нововедення у Києві через карантин

  • Громадським транспортом можуть користуватися лише рятувальники, медичні працівники, правоохоронці, люди, які працюють у продуктових магазинах, аптекарі, працівники ЖКГ, співробітники стратегічних підприємств. Усі вони отримають спеціальні перепустки. Проте, в салон їх пускатимуть лише у засобах індивідуального захисту.


Спецперепустка, за якою можна буде їздити в громадському транспорті Києва з 23 березня / фото Анастасії Кримової (24 канал)

  • За дотриманням правил карантину у кожному транспорті мають слідкувати двоє поліцейських та один працівник Муніципальної варти. Вони перевірятимуть наявність перепустки.
  • Заборонять користуватися дитячими та спортивними майданчиками в парках, скверах та на прибудинкових територіях. Перед цим з населенням мають провести роз'яснювальну роботу.
  • У магазинах та аптеках введуть обмеження: на кожні 10 квадратних метрів у приміщенні повинна перебувати лише одна людина.
  • Проведуть дезінфекцію житлових будинків. На це київська рада виділила 23 мільйони гривень.
  • Державна прикордонна служба має надати відомості щодо мешканців міста, які прибули із закордону з 10 березня 2020 року.

Які додаткові обмеження діють у Києві інфографіка 24 канал
Які додаткові обмеження діють у Києві / Інфографіка 24 каналу

Станом на 23 березня в Україні зафіксовано 78 випадків зараження коронавірусом. 3 з них виявились летальними, а 1 людина одужала.

Що заборонено
Що заборонено на час карантину / Інфографіка 24 каналу