За неповні 5 днів петиція назбирала майже 8 тисяч підписів із необхідних 10 тисяч.

Авторка Наталя Галушко переконана, що гей-паради та будь-які інші масові заходи ЛГБТ-активістів мають бути забороненими.

У країні йде війна, чимало бійців повернулись з передової з психологічними проблемами. Влада, замість того, аби надавати належну підтримку нашим захисникам захищає всілякі "паради", які на даний час взагалі є недоречними. Замість віддати дяку тим, хто за нас вмирав, ЛГБТ-активісти, серед яких навряд чи знайдуться воїни з передової, підривають й так нестабільну ситуацію в країні", — пояснює вона.

Крім того, у петиції зазначається, що владі для того, щоб зробити Київ "європейським", краще почати з чистих вулиць, з боротьби з незаконними забудовами та збереження природи.

Як відомо, раніше мер Києва Віталій Кличко висловив упевненість щодо проведення гей-параду без ексцесів.

Толерантність повинна бути до всіх людей, незважаючи на національність, віросповідання або прихильність до різних напрямків. Я впевнений в тому, що парад зможе пройти нормально. І жодних бурхливих дій у нас сподіваюся, що не буде,
— сказав він під час свого перебування в Чикаго.

Читайте також: США закликають владу України захистити ЛГБТ-спільноту

Нагадаємо, нещодавно через акцію ЛГБТ-спільноти виник скандал у Львові: спершу невідомі повідомили про замінування готелю "Дністер", де зібрались учасники Фестивалю, а пізніше люди в масках закидали камінням автобуси.

За деякий час у Києві мав відбутися Фестиваль рівності на підтримку львівських активістів, однак до правоохоронців надійшло повідомлення про замінування приміщення.