Про кримінальний вирок для живодера зі столиці розповідає Київська міська прокуратура.

До слова У Дніпрі люди кілька днів спостерігали, як помирає собака: фото 18+

Сам інцидеент трапився ще 27 жовтня 2019 року. Тоді до чоловіка в гості прийшов його товариш разом зі своїм свобакою породи такса.

Згодом між двома чоловіками виник конфлікт, підставою для якого стала поведінка собаки. Той справив природні потреби в одній із кімнат, що дуже роздратувало господаря.

У підсумку він взяв ніж і наніс ним удар у живіт собаки. Як наслідок, бідолашна тварина загинула через втрату крові. Натомість живодера визнали винним у злочині й призначили покарання – обмеження волі на один рік з випробувальним терміном ще на рік.

Коротко про закон про жорстоке поводження з тваринами:

  • Закон про жорстоке поводження з тваринами, зокрема, забороняє їх каліцтво, вбивство, нацьковування тварин одна на одну чи публічні заклики до жорстокого поводження з ними. Карається злочин обмеженням волі до трьох років.
  • Якщо ті ж дії здійснені у присутності неповнолітнього, покарання передбачає позбавлення волі до 5 років. Натомість якщо вони вчинені до кількох тварин, групою осіб або з особливою жорстокістю, то покаранням є ув'язнення на термін від 5 до 8 років.