Про те, що Київ дав дозвіл закладам громадського харчування приймати клієнтів всередині, повідомив на брифінгу мер столиці Віталій Кличко, пише 24 канал. Однак він одразу ж підкреслив, що віднині діятиме низка санітарних правил, при недотриманні яких заклади закриватимуть.

Важливо знати Україна стала державою "червоної зони" через COVID-19

Підкреслю: в разі погіршення епідеміологічної ситуації, Київ повернеться до обмежень. І це не страшилка. Сьогодні кожен повинен розуміти, що треба берегтися! Дотримуватися елементарних правил: маска в транспорті та в публічних місцях, дезінфектори, соціальна дистанція,
– написав Кличко у своєму телеграм-каналі.

Відкриття закладів громадського харчування

Нові правила для закладів громадського харчування перераховані у розпорядженні Київської міської державної адміністрації. Роботу кафе і ресторанів всередині, а не на літніх майданчиках, регулює пункт 102 розпорядження. Він входить до загальних вимог підрозділу про роботу закладів громадського харчування.

Загалом, ці правила не відрізнятимуться від тих, що постановив МОЗ ще 5 червня, коли за механізмом адаптивного карантину у більшості областей дозволили роботу закладів харчування всередині.

Правила роботи кафе і ресторанів у Києві:

  • самостійний вхід всередину відвідувачам заборонений, клієнта має супроводжувати працівник закладу;
  • забороняється функціонування дитячих кімнат;
  • заборонено проведення свят, бенкетів, майсер-класів, публічних подій за участі більше 10 осіб;
  • забороняється готувати їжу на відкритих кухнях;
  • забороняється функціонування буфетів самообслуговування;
  • у закладах швидкого харчування столові прибори, страви, напої мають видаватися працівниками на прохання відвідувача.

Робота ресторанів в Україні

Ситуація з коронавірусом в Україні дозволила у межах адаптивного карантину відновити роботу кафе та ресторанів у штатному режимі. Це у більшості областей відбулося ще з 5 червня.

Водночас у Києві та деяких інших областях, які не відповідали критеріям послаблення карантину, заклади могли приймати відвідувачів лише на літніх терасах або отримувати замовлення "з собою".

Карантин послабили 5 червня: правила
Як послабили карантин з 5 червня / Інфографіка 24 каналу