Це було схоже на бандитську "стрілку" або спробу захоплення об’єкту – в самому центрі столиці. Відео оприлюднили в спільноті "Київ Оперативний".

Читайте також ЦПК звернеться із заявою до ДБР через незаконні дії Венедіктової: що відомо

Група молодиків у камуфляжі організовано прийшли до колишнього офісу "Укрбуду" на вулиці Пушкінській, 27 (це самісінький центр столиці) й намагались проникнути у двір, але там їх чекала інша банда.

Почалась масова бійка, лунали постріли й навіть вибух. У якійсь момент на кадрах видно як повз розборку прогулюється людина з автоматом й з шевроном – хто це був, не відомо.

У пресслужбі поліції журналісту сайту 24 каналу повідомили, що це була розборка між старим та новим орендарем будівлі.

Правоохоронці затримали 6 учасників бійки – постраждав один поліціянт, його відвезли у лікарню. В поліції також зазначили, що банда хотіла захопити будівлю.

Стрілянина та бійка у Києві біля будівлі "Укрбуду": дивіться відео

Банкрутство "Укрбуду"

Наразі невідомо чи причетний до розборок скандальний забудовник Максим Микитась, який нещодавно вийшов із СІЗО під домашній арешт й заявив, що збирається повернути свій бізнес – компанію "Укрбуд".

Ця компанія одна з найбільших забудовників Києва – працювала під "оболонкою" однойменного державного концерну, але девелоперським бізнесом займалася приватна компанія "Укрбуд Девелопмент", якою володів Микитась. У держави там була лише незначна частка.

Проблеми на будівництвах "Укрбуд Девелопмент" з'явилися влітку 2019 року, компанія почала переносити терміни введення в експлуатацію на рік і більше.

Уже в грудні 2019 го "Укрбуд Девелопмент" оголосив себе банкрутом – добудовувати 22 ЖК він не міг.

Менеджмент компанії звинувачує у трагедії Микитася, нібито він виводив гроші з корпорації на покупку інших бізнесів, фінансування своєї політичної кар'єри і життя на широку ногу.

У чому підозрюють Микитася

  • В обмін на земельну ділянку в центрі Києва Нацгвардія мала отримати 50 квартир у житловому комплексі та 30 паркомісць.
  • Однак у 2016 – 2017 роках Нацгвардія уклала угоду з "Укрбуд" про відмову від цих квартир та паркомісць на Печерську в обмін на 65 квартир у будинку, що "Укрбуд" зводив на околиці столиці.
  • За даними слідства, вартість цих квартир на 81,6 мільйона гривень менша за ту, в яку оцінені квартири, що мала отримати Нацгвардія.
  • У жовтні 2019 року Микитасю повідомили про підозру у незаконному привласненні майна.
  • 1 грудня 2020 року скандального забудовника звинуватили ще у хабарництві. Микитась домовився з посадовцем МВС Костянтином Дубоносом про зменшення суми збитків з 81 мільйона до 7 мільйонів гривень.
  • За це ексвласник "Укрбуду" пообіцяв Дубоносу паркомісце вартістю 250 тисяч гривень.