Як зазначив заступник мера Києва Костянтин Усов, перші два тижні липня інспектори з паркування не штрафуватимуть власників авто за несплату за новими тарифами. Втім, потім порушників змушуватимуть сплачувати 20-кратний розмір від вартості однієї години паркування.

Дивіться також Черговий потоп: у Києві через прорив труби потріскався асфальт та затопило вулицю – відео

Сплатити за послуги муніципальних майданчиків можна безготівково через додатки "Київ Цифровий", "Приват 24", Easy Pay або через сайти ipay.ua або easypay.ua. Готівку прийматимуть виключно термінали Easy Pay.

Скільки коштуватиме паркування у центрі Києва з 1 липня

Посадовці зазначили, що муніципальні паркувальні майданчики розділили на 3 зони із різною вартістю за годину перебування автівки.

  • І зона центральну частину міста. За годину паркування автовласники мають віддати 35 гривень. Раніше ціна становила всього лише 10 гривень.
  • У ІІ зоні, що розташована на прилеглих до центру територіях, вартість паркування сягає 25 гривень за годину. Раніше цінник становив 7 гривень.
  • Паркування на майданчиках ІІІ зони, до якої відносяться спальні райони, у КМДА оцінили у 5 гривень за годину.


Нові тарифи на паркування на муніципальних майданчиках Києва / Ілюстрація КМДА

Безкоштовно скористатися муніципальними майданчиками для паркування можна буде у робочі дні з 22:00 до 8:00, а також у вихідні та святкові дні.

Інспекція з паркування починає роз’яснювальну кампанію, щоб водії могли дізнатися про нові правила, зрозуміти їх, встановити додатки і розібратися в новій системі оплати. Якщо інспектор виявить авто, власник якого не сплатив за паркування, він покладе на лобове скло роздруковану інформаційну довідку з роз’ясненням про розмір штрафу та порядок оплати. Такий період лояльності триватиме два тижні – із 1 до 16 липня,
–зазначив Усов.

Також всі майданчики обладнають інформаційними табличками, на яких вкажуть чинний тариф. Для зручної оплати таблички оснастять QR-кодом.