Згідно з розпорядженням комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Києва, з 5 квітня у Києві почали діяти посилені заходи протиепідеміологічної безпеки. Однак ніяких заборон щодо відвідування дитячих майданчиків не було.

Дивіться також У Києві надрукували додаткові спецперепустки: транспортом користуватимуться 500 тисяч жителів

Проте зранку у деяких дворах столиці місцеві мешканці побачили, що майданчики затягнуто стрічками, які сигналізують про заборону входу.

Просять не користуватися на час локдауну


Дитячі майданчики зачинили на час локдауну / Фото "Обозреватель"

В оголошеннях, які комунальники прикріпили до стрічок, сказано про 1 460 дітей, у яких діагностували коронавірус з 1 до 31 березня.


Жителів Києва просять не виводити дітей на майданчики / Фото "Обозреватель"

У лікарнях столиці щодоби перебувають 40 дітей. Наполегливо просимо не користуватися ігровими майданчиками на період локдауну. Бережіть себе та своїх дітей,
– написали в оголошенні.


У Києві заборонили користуватися деякими ігровими майданчиками / Фото "Обозреватель"

У Києві діє посилений карантин

Через вкрай складну ситуацію з розповсюдженням коронавірусної хвороби у Києві з 5 квітня почав діяти майже повний локдаун. Щоб зменшити навантаження з медичної системи у місті заборонили користуватися громадським транспортом всім, хто не працює у підприємствах критичної інфраструктури.

Також у столиці посилили інші карантинні заходи:

  • перестали працювати дитячі садочки та школи;
  • заклади громадського харчування мають обслуговувати клієнтів лише на винос або на доставку;
  • керівників всіх установ, підприємств та закладів зобов'язали за змогою перевести співробітників на дистанційну роботу;
  • у Києві не мають працювати сезонні ярмарки.