Інцидент трапився в ніч на 27 червня. Повідомлення про надзвичайну ситуацію надійшло до газової служби та поліції близько 1 години ночі, передає пресслужба "Київгазу" на своїй фейсбук-сторінці.

Дивіться також Вибух на Позняках: поліція провела обшуки у слюсаря й в офісі "Київгазу"

Повідомили, що житель будинку по вулиці Преображенській, 10/17 у Солом’янському районі відкрив крани газової плити й погрожує підірвати будинок. Так, вночі у небезпеці опинилися жителі 50 квартир багатоповерхівки,
– йдеться у повідомленні.

Буквально за лічені хвилини бригада служби 104 прибула на місце виклику. Разом із поліцією спеціалісти зайшли у квартиру.

чоловік погрожував підірвати будинок
Місце подій / Фото "Київгаз"

Як розгорталися події

  • З’ясувалося, що телефонував батько чоловіка, який погрожував підірвати будинок. Його емоційно неврівноважений син мав намір використати для цього газ.
  • Газовики помітили на кухні обрізаний шланг до плити. Вони негайно відключили квартиру від газопостачання, щоб ліквідувати загрозу вибуху.
  • На щастя, небезпеки вдалося уникнути, все обійшлося без евакуації мешканців будинку.

Зауважимо, що ситуація трапилася на тлі нещодавнього вибуху житлового будинку на київських Позняках. Там в результаті трагедії загинули 5 людей, а десятки осіб залишились без житла.

Вибух газу на Позняках в Києві: коротко

  • Потужний вибух пролунав вранці неділі, 21 червня. Внаслідок вибуху з 5 по 8 поверхи будинку були пошкоджені.
  • Через вибух загинули 5 людей.
  • Ймовірною причиною вибуху називають витік газу. Мешканці будинку, де трапився вибух, розповіли, що за кілька днів до вибуху до них приходили комунальники й щось "ремонтували". Після цього в будинку був відчутний запах газу.
  • Поліція відкрила кримінальну справу через вибух у будинку. Секцію багатоповерхівки, де стався вибух, знесуть.