Вулицю від гарячого потоку накрило парою, а стовп води сягає заввишки із дерево. Відео гейзеру з-під землі опублікували у спільноті Київ оперативний.

Дивіться також Пожежа в Олександрівській лікарні: головна лікарка каже, що стався підпал

Стовп гарячої води забив з-під асфальту на Деміївці, пишуть користувачі. Зазначено, що сталося це на проспекті Голосіївському.

Потужний гейзер забив прямо із асфальту у Києві – дивіться відео

Що кажуть у "Київтеплоенерго"

У коментарі 24 каналу у пресслужбі комунального підприємства "Київтеплоенерго" підтвердили інформацію про прорив теплотраси.

Пошкодження трубопроводу комунальникам вдалося виявити під час планових гідравлічних випробувань тепломереж. Аварійна бригада оперативно огородила територію прориву, локалізувала його та почала відкачувати воду.

Обмежувати рух транспорту не довелося.

Гідравлічні випробування

За день до інциденту, 25 травня, у Києві закінчилася перша хвиля гідравлічних випробувань тепломереж. Однак, до 5 червня триватиме друга хвиля випробувань. Детальніше зі списком районів, у яких відключили гарячу воду радимо ознайомитися за посиланням.

Гідравлічні випробування теплових мереж є обов’язковою умовою підготовки до наступного опалювального сезону, наголошують у пресслужбі комунальники. Завдяки таким заходам вдасться запобігти майбутнім витокам узимку.