Інформацію про те, що горіла саме Tesla ексочільника Офісу Президента Андрія Богдана оприлюднив "Обозреватель" з посиланням на свої джерела у правоохоронних органах. Згодом у пресслужбі поліції підтвердили: вночі у Києві справді горіла Tesla.

Детальніше Розцінюю як погрозу від влади: Андрій Богдан показав, як підпалили його Tesla

Пожежа сталася о 2:40 ночі, повідомляють у пресслужбі ДСНС. Аби повністю її приборкати, довелося витратити годину.

Внаслідок пожежі в автомобілі знищено:

  • салон,
  • багажний відсік,
  • дах,
  • заднє та переднє скло,
  • задні та передні вікна,
  • задні два колеса,
  • частково пошкоджено покриття передньої частини автомобілю.

Від високої температури частково пошкоджено покриття двох поруч припаркованих автомобілів Honda та Mazda. Причини займання наразі встановлюють.

Зазначається: ніхто від спалаху не постраждав.

Що каже сам Богдан

Андрій Богдан на своїй фейсбук-сторінці написав: втрата важка, оскільки авто згоріло дотла, однак він не сприймає це близько до серця.

Водночас Богдан досить емоційно заявив: розцінює підпал свого авто як погрозу від влади.

Оскільки це лише черговий момент в ряду кримінальних справ проти мене і моїх друзів і чорнушних хвиль у ЗМІ, я розцінюю це, як погрозу від влади,
– зазначив він.

У пості він також прикріпив відео з камери спостереження, на якосу видно: до його білої автівки підійшов чоловік, запалив щось і залишив під кузовом. За хвилину авто спалахнуло.

Як ситався підпал – дивіться відео з камери спостереження

Поліція почала розслідування

На місце пожежі одразу ж виїхали слідчі. Поліція вже відкрила провадження за статтею про умисне пошкодження майна. Наразі шукають винних та призначили низку експертиз.

Тим часом "Обозреватель" уточнює: авто намагалися спалити, коли ним користувався брат Богдана. На авто нібито поставили сумку, після чого і стався спалах.

Tesla Богдана: що відомо

У декларації Богдана зазначаються дві Tesla: Model S і Model X. І одна з них вже потрапляла у поле зору ЗМІ.

Раніше Богдан припаркував свою Tesla поперек дороги у Києві, – соцмережі

Так, у червні цього року Model X, що належить Богдану, у центрі Києві припаркували на пів дороги. Фото з'явилося у соцмережі і одразу ж стало топовим дописом у спільнотах на кшталт "Зупини Лося". І окрім того, на цьому авто Зеленський знімав свої відео зі зверненнями до українців.