Люди звикли до старих ліхтарів й вважають, що вони є символами цього парку. Втім, Київміськсвітло запевняє, що вони буди в аварійному стані, тому необхідно було терміново їх замінити.

Читайте також Не тільки на касах: у Київському метро з'явилися дефібрилятори – фото

Після того, як нові ліхтарі довелося теж міняти, представників громадських організацій самостійно узялися відновлювати старі.

Один з них був засвічений наприкінці лютого. Про це повідомив київський урбаніст Віталій Селік.

Все, відкрили та засвітили відреставрований ліхтар у Маріїнському парку. Попереду ще треба завершити проєктну документацію і передати до КП "Київміськсвітло", аби там змогли кваліфіковано і точно відновити подібні втрачені ліхтарі,
– написав Селік.

Скандал через заміну ліхтарів у Маріїнському парку

Київміськсвітло демонтувало у Маріїнському парку старі ліхтарні стовпи, встановлені у 1950-х роках. Натомість встановили нові ліхтарі, вироблені у Китаї.

Після резонансу, КП опублікувало фото демонтованих опор, щоб довести, що вони дійсно були в аварійному стані та становили небезпеку для людей.

У Києві в Маріїнському парку встановили нові ліхтарі: через це виник скандал

Нові ліхтарі у Маріїнському парку / Фото "Вечірнього Києва"

Відповідно до тендеру, Київміськсвітло заплатило 18 мільйонів гривень за заміну 187 ліхтарів у Маріїнському парку – менше як 100 тисяч гривень за один ліхтар. А через місяць ці нові ліхтарі вже прийшлось міняти.