Один з випадків відмови учаснику Російсько-української війни трапився 13 квітня у маршрутці №550, яка їздить з вулиці Кадетський Гай до вулиці Милославська. Ветеран зайшов до салону транспортного засобу, однак почув, що йому доведеться вийти з мікроавтобуса або сплатити за проїзд.

Дивіться також Під Києвом у новому ЖК згоріли вщент 4 автівки, рятувальники не могли доїхати: відео

За словами водія, чоловіка, який захищав його на Сході, безоплатно перевозити він не буде через позицію керівництва.

Стосується всіх пільговиків

  • Коли ветеран зайшов до салону та показав посвідчення УБД, водій відмовився їхати та заглушив машину. Інші пасажири почали обурюватися не діями водія, а ветерана, який за законом має право пільгового проїзду.
  • Водій аргументував свою позицію тим, що за правилами карантину йому заборонено перевозити більше пасажирів, аніж є сидячих місць у транспортному засобі. При цьому фактично всі пасажири та сам шофер перебували в салоні з маскою на підборідді.
  • Окрім того, водій безпосередньо на робочому місці палив IQOS.
  • Інші працівники приватних фірм-перевезників, зазначають, що власники заборонили їм перевезення взагалі всіх пільговиків. Мовляв, через втрату доходу можна порушувати норми закону, які надають людям змогу безоплатного проїзду в усіх видах громадського транспорту.


Водій 550 маршрутки у Києві відмовився перевозити ветерана війни на Донбасі / Фото LOS SOLOMAS

Після недовгого конфлікту та обурення з боку практично всіх пасажирів чоловік вийшов. А водій маршрутки з номером KA5783BB поїхав далі.

Сумне не це, сумно те, що у стані війни жителі поводять себе так. Заява на 1551 , КМДА – відправлена,
– зазначили активісти у спільноті LOS SOLOMAS.

Дивіться відео скандалу у маршрутці Києва через відмову перевозити ветерана війни: