За словами керівника Держпродспоживслужби в Києві Олега Рубана, роботодавців, в офісах яких у повному складі працюють люди без масок, штрафуватимуть. З початку посиленого карантину 20 мобільних груп перевірили 1500 підприємств.

Дивіться також Через локдаун у метро Києва закрили деякі вестибюлі

Як стверджує посадовець, при цьому немає конкретних вимог про відправлення компаніями певної кількості людей на дистанційну роботу.

81% підприємств працювали в повному складі

З моменту посилення карантину в Києві майже всі компанії повністю проігнорували прохання місцевої влади перевести працівників на віддалену роботу.

81% підприємств працювали фактично в повному складі. Що стосується контролю – щодня проводиться перевірка таких підприємців. Мобільні групи контролюють дотримання дистанції працівниками, дотримання маскового режиму, дезінфекцію офісних приміщень і стан захворюваності персоналу,
– підкреслив чиновник.

Виявлення порушників мобільними групами, згідно зі ствердженням керівника Держпродспоживслужби столиці, є досить ефективним, оскільки на підприємствах можуть показово вдягнути маски при появі контролерів, однак миттєво підробити журнал обліку захворюваності працівників ніхто не може.

Штраф за недотримання карантину починається з 34 тисяч гривень. А якщо порушення виявили у закладах громадського харчування, правоохоронці можуть вимагати в суді їх закриття.

Дивіться сюжет про перевірки підприємств на дотримання карантинних обмежень у Києві: