Але якщо у перший день карантину чи не єдиним засобом для поїздок кияни розглядали таксі, то вже за кілька днів стрімке зростання пасажиропотоку зафіксували у міських електричках Укрзалізниці. Річ у тому, що у компанії вирішили ніяк не реагувати на рішення влади Києва, та пускати до електричок всіх, хто цього захоче.

Дивіться також Скасовують приміські потяги: Укрзалізниця оголосила про зміни у областях червоної зони

Оскільки таким видом транспорту дуже легко дістатися до майже будь-якої точки Києва, а спецперепустки для користування ним не потрібні, кількість пасажирів у вагонах постійно збільшується.

Місце, де забувають про карантин

  • Пасажири електричок стверджують, що саме у вагонах приміського транспорту можна поринути у світ без обов'язкового дотримання карантинних вимог.
  • Попри постійні нагадування пасажирам від працівників Укрзалізниці, правильне носіння масок в електричках ніхто не контролює.
  • Також, оскільки кількість бажаючих поїхати вкрай велика, у міських потягах ніхто не дотримується соціальної дистанції.
  • Аналогічна ж ситуація спостерігається й із приміськими електричками, на яких до столиці приїжджають жителі київської агломерації.

Дивіться відео сюжету про недотримання карантину у приміській електричці Києва:

У метро також порушують

Також кияни помітили значні зміни у вагонах метро. Якщо 5 та 6 квітня поїзди підземки подекуди їздили взагалі пустими, то вже з 7 числа на станціях почали з'являтися торговці, які точно не мали б туди проходити. Крім того, жителі столиці зазначають, що контроль за проходом у метрополітен з боку поліції поступово сходить нанівець.

Вже сьогодні у соцмережах з'явилися фотографії забитого людьми вагону метро.


У метро знову зафіксували порушення карантину / Фото dtp.kiev.ua