За словами першого заступника голови КМДА Миколи Поворозника, наразі представники Департаменту транспортної інфраструктури КМДА видали 437 тисяч спецперепусток, за якими людей можуть пускати до громадського транспорту.

Дивіться також Граємося в кішки-мишки, – у КМДА емоційно відреагували на ситуацію на дорогах Києва

Загалом надруковано 500 тисяч дозвільних документів. Саме такій кількості людей представники місцевої влади хочуть надати можливість їздити на роботу у звичному для них режимі.

Сьогодні видадуть 63 тисячі

Як стверджує посадовець, працівники структурних підрозділів КМДА та районних адміністрацій працювали без вихідних, аби забезпечити спецперепустками якомога більшу кількість людей.

Через велику кількість заявок ми у терміновому порядку додруковували додатково 100 тисяч спецперепусток. На сьогодні мають видати ще 63 тисячі перепусток. Усі, хто не отримав перепустки, доотримають їх у понеділок чи вівторок,
– підкреслив Поворозник.

Заступник Кличка каже, що першочергово спецперепустки отримували:

  • медичні працівники;
  • рятувальники;
  • комунальники;
  • робітники транспортної та соціальної сфер;
  • працівники торгівлі;
  • військові.

За словами самого мера Києва, у життєдіяльності міста задіяні близько 400 тисяч людей. Додаткові перепустки зробили через отримання багатьох заявок, які наразі перебувають на розгляданні. Більш ніж 500 тисяч перепусток влада не робитиме.

Сьогодні громадські перевезення у Києві забезпечують 1130 автобусів, трамваїв та тролейбусів. У звичайному режимі працюють також метрополітен та маршрутники, однак кількість пасажирів у транспорті поки що ретельно контролюють поліцейські.