На лікаря Інституту раку напали

Напад скоїли приблизно о 8:00, коли пацієнти та лікарі входять в клініку, повідомив у фейсбуці головний лікар Національного інституту раку Андрій Безносенко.

Читайте також Двох поліцейських затримали за підозрою у зґвалтуванні: що відомо

Перед головним входом напали на лікаря, мого заступника з хірургічної частини, доктора медичних наук, Заслуженого лікаря України та лауреата Державної премії Анатолія Шудрака,
– написав Безносенко.

За його словами, цей інцидент нагадав йому напад на нього. "Без слів, удари зі спини, у голову, ймовірно, з використанням кастету. Та й замовники ті ж самі", – зазначив головний лікар.

Як Безносенко пояснює напад на колегу

Комісія, в яку входить Шудрак, раніше зафіксувала в інституті нестачу матеріальних цінностей майже на 9 мільйонів гривень.

За словами головного лікаря, "кишенькового" директора вже немає для прикриття зловживань, тому недоброзичливці вдалися до методики 90-х.

"Що повинно ще відбутися, щоб правоохоронні органи адекватно і в повному обсязі розслідувало напади на лікарів", – написав Безносенко.

До слова, на головного лікаря інституту напали у березні.

Що кажуть у поліції

У Голосіївському управлінні поліції у коментарі 24 каналу підтвердили напад на лікаря Інституту раку 1967 року народження.

За словами правоохоронців, невідомі напали на медика, коли він заходив у приміщення лікарні та вдарили його в обличчя, а потім і в потилицю.

Наразі потерпілого скерували на судово-медичну експертизу, аби визначити ступінь важкості тілесних ушкоджень. Слідство триває.

Що відомо про напад на Безносенка

Дізнайтеся більше Скандал навколо Інституту раку: обурливі схеми, які обходять Prozorro

Про порушення в Інституті раку

  • У серпні 2019 року правоохоронці затримали лікарів інституту на вимаганні хабарів від онкохворих за призначення безкоштовних ліків. Після цього у закладу провели обшуки.
  • У вересні прокуратура повідомила про підозру завідувачу поліклінічного відділення Національного інституту раку та лікарю-онкологу. Вони були причетні до корупційних схем.
  • Наприкінці жовтня МОЗ спрямувало правоохоронцям матеріали аудиту. У ньому йшлося про безсистемні закупівлі та невикористане обладнання.
  • У лютому 2020 року прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження за фактом розтрати грошей з бюджету під час закупівель службовими особами Національного інституту раку.