Стартував мітинг із Софіївської площі, у ньому взяли участь близько тисячі активістів, повідомляє 24 канал.

Що було раніше Фанати Шарія зібралися на центральній площі Харкова: їх вже закидали яйцями – фото, відео

Як проходить мітинг

Колону супроводжують автівки із голосними динаміками, з яких лунають патріотичні пісні. Активісти несуть прапори із символікою своїх організацій та плакати. Очолює колону ряд, який неса великий банер "Заборонити ватні партії". На них наявні символи партій Шарія і "Опозиційної платформи – За життя".

Нацкорпус на мітингу
Стартував мітинг на Софіївській площі / фото з твіттера Єгора Шуміхіна

Активісти скандують "Вимога нації – заборона проросійських організацій" і направляються до будівлі СБУ на вулиці Володимирської. Там вони збираються пікетувати відомство з вимогою заборони проросійських партій.

Як відбувається мітинг Нацкорпусу – дивіться пряму трансляцію

У центрі багато поліції

Задля контролю і безпеки поліції у центрі Києва на час акції побільшало. Як повідомили у пресслужбі Нацполіції, правоохоронці заступили на посилене чергування і намагатимуться не допускати провокацій.

Тим часом, як повідомляє Pavlovsky.news, центр Києва під кінець робочого дня скували затори. Рух регулюють патрульні.


Київ затори
Через мітинг утворилися затори

Нацкорпус і прихильники Шарія: останні сутички

  • Нещодавно прихильники проросійського блогера Анатолія Шарія вимагали під Офісом Президента захисту від нападів.
  • Сам Шарій перед цим звернувся до своїх прихильників і закликав вийти на мітинги через нібито тиск з боку поліції та активістів.
  • Націоналістичні організації заявили, що готові "вилікувати шаріївців", і деякі їхні представники прийшли під стіни ОПУ в білих халатах, одягнені як медики.
  • Поліція встановила кордон між сторонами. Час від часу між протестувальниками і поліцейськими виникала штовханина.
  • Націоналісти здійснили спробу пройти до "шаріївців", але силовики не допустили цього, застосувавши силу та сльозогінний газ.
  • Зрештою поліція затримала 12 націоналістів, але потім їх відпустили з відділку. Представникам Нацкорпусу інкримінують дрібне хуліганство.
  • Шарій заявив, що у Харкові 25 червня побили прихильника та активіста його партії Микиту Роженка. Він додав, що чоловік нібито напередодні написав заяву в поліцію через "погрози з боку Нацкорпусу".
  • Прихильники Шарія зібралися на площі Конституції у Харкові за декілька днів після побиття Роженка. Фани Шарія вирішили записати на площі спільне відеовітання для побитого Микити. Тоді ж на площі з'явилися представники Нацкорпусу і закидали "шаріївців" яйцями.